marți, 20 septembrie 2011

Sacrificiul socialist

Bacalaureatul din iunie şi din august de anul ăsta a lăsat urme adânci în mentalul colectiv. Rating-uri frumuşele pentru tandemul Realitatea-Antena3, motiv de sudalme la adresa Guvernului sau a lui Funeriu şi mulţi corigenţi rămaşi fără posibilitatea unor studii universitare.


Evenimentele de la sfârşitul săptămânii trecute au cuprins şi acest target: elevii. Astfel, Primăria Bucureşti ne-a arătat o dată în plus cum se gândeşte la noile generaţii de compatrioţi. Alături (după cum se vede şi pe afiş) de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Şcoala Democraţiei.

Strategiile născute de creierii acestor instituţii conţin şi activităţile extracurriculare. De această dată a fost Parada Elevilor. După cum scria în comunicatul de presă al evenimentului: "elevii participă la această paradă pentru a-şi demonstra solidaritatea, responsabilitatea şi implicarea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra problemelor educaţiei româneşti.".

Şi acum o demonstraţie în stil "clopotul lui Gauss": 

1. Miile de elevi care ies pe stradă "pentru a-şi demonstra solidaritatea, responsabilitatea şi implicarea" sigur o să ia săptămâna asta nişte note foarte bune la disciplinele pe care le predă dirigintele lor.

2. La rândul lor, diriginţii vor fi mângâiaţi pe creştetul capului de directorii care la anul nu le vor periclita locul de titular în cancelarie.

3. Directorii vor avea o bilă în plus în faţa inspectorilor şi vor sta mai liniştiţi la anul (electoral).

4. Inspectorii ştiu că totul depinde de rezultatele parlamentarelor, dar e bine să te ai pe bune cu primarul. Mai ales că el nu prea are şanse să fie dat jos (azi s-a oficializat susţinerea de care dispune dinspre USL).


5. Elevii bucureşteni obţin note mari la BAC.

6. Când ai astfel de rezultate nu poţi da afară inspectorii, că doar şi-au făcut treaba.

7. Inspectorii vor şti în continuare pe ce profesori se pot baza în continuare.

8. Elevii iau o notă mare săptămâna asta şi, fără să ştie, îşi asigură posibilitatea unei evoluţii educaţionale universitare.

9. Părinţii sunt foarte mulţumiţi că plodul s-a şi distrat şi-a luat şi o notă mare. La urma-urmei asta făceau şi ei acum peste 20 de ani, nu?

10. Părinte de elev: "Asta e, mamă, mai trebuie să faci şi sacrificii, te duci şi tu cu clasa azi, da' măcar iei şi tu o notă bună.".

Şi dacă asezonezi tot mecanismul şi cu nişte Andreea Bălan, Andreea Bănică, Alex Velea şi Connect-R sigur dai lovitura. 

Niciun comentariu: