marți, 20 septembrie 2011

Cât câcat poţi să mănânci?!

grafic aleatoriu
Că ne uităm cu greaţă la posturile de ştiri nu mai este o ştire. Nici măcar că unii au renunţat să o mai facă nu uimeşte. Unii se încăpăţânează să o mai facă.

Am mai vorbit de tiparul "Ştririle de la 5 de pe ProTV" mutat la fiecare buletin informativ al celor de la Realitatea sau Antena 3. E uşor, la îndemână, de impact, rezultate imediate...formula câştigătoare ar zice producătorii pulii de programe.

Tehnica e simplă, la câteva telefoane distanţă. Contactele purtătorilor de cuvânt de la Poliţie, Salvare, SMURD, Pompieri, Protecţie Civilă, Vadim, Tatoiu, Chireac, Nistorescu &co. Oricum, maxim 20 de oameni pe care îi vedem zilnic înţepeniţi în clişeul catodic. Noroc că au redacţiile apropiate.

În fine, în slalomul printre dejecţiile ăstora ajungi la un moment dat la momentul de glorie al jurnalelor. Prezentarea ratingurilor, cotelor de piaţă, share-ului şi alţi indicatori foarte relevanţi pentru ei şi frizanţi cu zero absolut pentru noi.

Asta e partea în care zâna isterică rânjeşte de parcă l-ar avea în faţă pe Schwarzemberg (ăsta e ăla care l-a schimbat pe Vântu în minutul 69) sau pe Voiculescu. Şi bagă fata: "Ieri postul nostru a înregistrat următoarele cifre ...¤%&="!, care sunt mult peste cele ale concurentului care a avut doar =*?¤%/&".

Dacă eşti îndeajuns de sprinten şi schimbi postul exact când fătuca mănâncă căcatul cu pricina şi dai pe postul advers auzi acelaşi text schimbând în toată ecuaţia doar 2 termeni, "x" şi "y".

Ok! Da-ţi-mi violuri, crime, molime, calamităţi, ştiri trunchiate cu Boc, Ponta, Antonescu, Ursu, Becali, dar de ce mă minţiţi? Nu puteţi să faceţi rândul, unul o zi şi celălalt următoarea?


Niciun comentariu: