luni, 19 septembrie 2011

Primăria, berea şi pianul

primăria
La 552 de ani de la întâia atestare a Bucureştiului, Primăria, la braţ cu acolitul său, Consiliul Local, au pus de nişte evenimente. Printre ele şi unul care suna interesant: Bogdan Ota (pianistul român care a făcut furori la concursul "Norvegienii au talent") dădea prima reprezentaţie în faţa publicului dâmboviţean. Totul alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare.

Altfel spus, cultura cobora  în stradă.

pianul + Bogdan Ota
La fel, nu ştiu dacă ştiţi, dar Orchestra Naţională Radio nu coboară în stradă de obicei. Am putea spune că am avut de a face cu un compromis dinspre partea artistică spre mase. Fracuri, aranjamente florale, instrumente care străluceau în lumina reflectoarelor.

Publicul? Numeros - peste estimările Primăriei care încolonase scaune în faţa scenei, dar care se dovediseră a ajunge doar pentru jumătate din asistenţă. Mânaţi de curiozitate până în Piaţa Constituţiei oamenii păreau să nu regrete alegerea şi să aprecieze spectacolul de pe scenă şi să aplaude prestaţia virtuozului.

berea
Cum totul nu poate merge de la un capăt la celălalt trebuia să existe acel "ceva" care să umbrească cumva evenimentul. Timişoreana. Corturile, dozatoarele, paharele de plastic flancau una din laturile pieţei  cu cel puţin la fel de mult succes ca Bogdan Ota. Dacă erai plasat între cele două puncte de atracţie îţi puneai reale semne de întrebare dacă eşti unde credeai că eşti sau la un festival al berii dintr-un oraş de provincie.


Şi unii şi ceilalţi au aplaudat la final mulţumiţi de acţiunea lui Oprescu. Caracterul dualist n-a deranjat pe nimeni. Dacă e bere şi e Piaţa Constituţiei ...poate să fie şi Ota şi Bon Jovi şi AC/DC că se aplaudă cu acelaşi patos.

Niciun comentariu: