sâmbătă, 3 septembrie 2011

Casa în care-ncape tot poporul

Parametrii subiectelor de ştiri se poartă între nişte constante foarte rigide.

Băsescu, PDL, USL, crime, violuri, tâlhării, dezastre naturale, fotbal, Becali, Vadim şi câteva altele. În această enumerare îşi face din când în când loc şi comunismul.

Regim trecut de tristă amintire, comunismul aprinde nişte beculeţe în minţile consumatorilor de media fie că i-au fost sau nu contemporani. Impresiile puternice dăinuie şi asta asigură un rating decent pentru nişte trusturi care practică jurnalismul din cur*.

Astfel, putem vorbi ca subiect de presă despre blestemul lui Nicu Ceaşescu. La fel, îl vedem la TV pe Serghei Mizil despre care nu am aflat nici până acum ce face el de fapt şi de drept în afara faptului că îşi povesteşte aventurile tinereţii din vecinătatea dictatorului.

Ciudat e că am văzut-o pe ecran pe Anca Petrescu. Carevasăzică arhitectul Casei Poporului.

Eu nu am nimic cu femeia pentru că ea nu a făcut decât să onoreze o comandă. Nu am avut vreodată tangenţe cu arhitectura, însă cred că am voie să am dubii asupra unui profesionist de profil care nu reuşeşte să impresioneze decât prin dimensiunile construcţiei.

Ce pare mai trist e că acest stigmat îi mângăie ego-ul şi o face să justifice marea sa realizare: "Nu erau clădiri de protocol în România!".

Nu-i nimic, s-a gândit ea să le facă pe toate sub acelaşi acoperiş.

*Jurnalism din cur - articole, reportaje, investigaţii făcute via e-mail/telefon direct din redacţie, stând în fund pe scaun.

2 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

In mod ironic tot Casa Poporului e cea care ne reprezinta Patria. Dar stai linistit ca in curand vom avea Catedrala Mantuirii Neamului fix in spatele casei poporului. Astfel, poporul roman, va fi mantuit prin alungarea dracilor din portofele.