joi, 15 martie 2012

Disperare vs Muţenie

Mostră de truck filling
Gert Olsen a fost înmormântat astăzi.

Despre acest lucru Cosmin Chiţu spunea: în acelaşi timp "undeva în Norvegia un grup de voluntari va continua colectarea de haine. Cred ca acest lucru spune multe despre caracterul umanitar al celor de la Humana...și mai ales despre cât de mult prețuiesc viața  unui om.".

Cum evenimentul nefericit nu a făcut decât să readucă pe tapet o problemă mai veche vom încerca aici să ţinem pasul cu informaţiile despre DRH Norway şi Tudor Istrate.

Există voci vehemente care cer desfiinţarea şcolii. Există, de asemenea, voci la fel de vehemente care susţin instituţia. Găsesc potrivit să le afişez pe amândouă deîndată ce primesc materiale în acest sens.

Astăzi, vom prezenta apelul făcut de fratele lui Tudor către Cosmin Chiţu:
" Mă numesc Traian Istrate, sunt fratele lui Tudor Istrate, cel care a fost implicat în accidentul de acum o săptămână de la şcoala DRH Norway. Am adresata ta de la Bianca Cristea, prietena lui Tudor. Am citit scrisoarea ta de pe Tvindalert.com prin care îţi exprimai nemulţumirea faţă de această şcoală şi sunt totalmente de acord cu tine. Ce vreau eu să te rog este dacă mă poţi ajuta cu informaţii, mărturii împotriva acestei şcoli, care ar putea să-l ajute pe Tudor în aceste momente dificile. Nu ştiu dacă l-ai cunoscut, dar eu nu-l ştiu pe fratele meu ca pe un criminal, de aceea apelez şi la tine în scopul că îl vei putea ajuta pe el în situaţia de faţă.".

Sunt nişte rânduri în care poţi recunoaşte cu certitudine un singur mesaj: disperarea. Este disperarea unui frate care nu şi-a închipuit vreodată că lucrurile astea i se pot întâmpla familiei sale. El caută circumstanţe atenuante. Şi dacă ele ar exista şi dacă nu, acţiunea e ireversibilă Crima este de condamnat.

Dacă din direcţia inculpatului şi a celor care condamnă şcoala există semne pe tot parcursul zilelor de la tragicul eveniment până acum, din partea DRH nu avem niciun gest.

Lipsa unei reacţii ridică semne de întrebare. Nu ştiu cât este de potrivit să ai timp pentru planificarea de truck filling-uri sau pentru colectarea de haine din containere, dar să nu sufli o vorbă despre moartea directorului...




2 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate Domnule Ciocan,
Nu o sa ma ascund sub pseudonime gen "Alex" pentru a scrie un comentariu, pentru ca, intotdeauna, am curajul de a-mi asuma faptele si spusele.
Apreciez onestitatea si acuratetea aprecierii dumneavoastra cu privire la relatarea Biancai de pe tvindalert, complexitatea cu care abordati "fenomenul" DRH.Nu pot insa sa nu va semnalez faptul ca, presa norvegiana, de un profesionalism deosebit, a cerut acordul Biancai si al familiei pentru publicarea oricarei fotografii si a relatat foarte exact situatia, precizand ca Bianca nici nu se afla in scoala in momentul tragediei.
Departe de a cauta motivatii sau scuze pentru fapta produsa, ne-am trezit, fara voia noastra, "victime" colaterale ale unei intamplari tragice, dar care , probabil, a avut la baza starea frustranta indusa la DRH "multumita" modului in care se munceste acolo, a starii tensionate, a lipsurilor materiale. Ingredientele retetei de succes numita DRH sunt obedienta si tacerea. Cand rupi randul, esti eliminat. DRH este prototipul sclaviei moderne a secolului al XXI-lea, iar tinerii care pleaca in acel program, ajung in scurt timp sa vada ca ceea ce credeau ca e roz, e negru.
Alex, asocierea imaginii celor doi tineri cu a unor criminali notorii este cel putin calomnioasa si, daca ai avea curajul de a comenta sub numele real, m-as adresa, fara retinere, justitiei. Cunosti atat de bine fenomenul? Ai trecut prin DRH cu ochii si fruntea sus? Amanuntele pe care le dai si pe care nimeni nu le-a publicat ma duc cu gandul la o romanca din staff-ul DRH care, declara ca " oriunde e cineva care sa aiba nevoie,gaseste mana ei intinsa" , dar care, e in stare de loveasca intr-un compatriot, de dragul unei pozitii profesionale si sociale destul de mizere, de altfel. Si nu, abordarea domnului Ciocan a problemei DRH prin prisma mortii lui Gert nu e ipocrita. Avem nevoie de mai multe opinii curajoase, de multiple abordari, pana se va intelege ca acest fenomen trebuie controlat sau chiar eliminat, cat timp acolo se practica tratamentul inuman, umilitor aplicat unor tineri (cei mai multi cu studii superioare).
Domnule Ciocan, multumindu-va pentru pozitia corecta pe care ati adoptat-o in relatarea acestor evenimente si asigurandu-va de toata consideratia mea, v-as ruga sa eliminati fotografia din continutul articolului cat timp nu ne-am dat acordul privind aparitia acesteia fie si pe acest blog, care este si el o forma a mass media. Totodata, pana la pronuntarea unor concluzii clare ale anchetei sau a unui verdict, consider ca e prematura publicarea numelui integral al persoanei incriminate.
Cu stima, Corina Cristea

Anonim spunea...

Ce parere ai dom'le despre povestea astuia ? P.S. Citeste si comentariile! :P

http://www.criticatac.ro/15249/ingeniozitate-financiar-sau-norocul-prostului-drh-humana-tg/#comment-30419