duminică, 23 octombrie 2011

Realitatea unuia nu-i Realitatea altuia

Disputa dintre Ghiţă şi Elan pe marginea conducerii/managementului Realitatea TV nu este o ştire. Apariţia unei noi televiziuni a fost şi ea anunţată (Ghiţă cumpărase o licenţă tv pentru un post denumit în acte RTV). Dar că acest lucru s-a şi întâmplat... nu prea se ştie. Cel puţin, nu încă.

Printre cei mai promţi relatanţi ai poveştii, TVR-ul: "Din cauza conflictului dintre patron şi manager, la ora 18 noul post de ştiri Realitatea TV a început să emită din alt sediu.

Vechea echipă a dispărut de pe ecrane în plină emisie.

Realitatea TV se pregătea să intre pe post cu principalul jurnal al zilei. Surpriză, însă, în timp ce reporterii şi prezentatorul obişnuit aveau impresia că sunt în direct, la televizoare a apărut o nouă Realitatea TV.
Patronul postului de ştiri a întrerupt emisia canalului gestionat de Sebastian Ghiţă şi a pornit transmisiunea dintr-un sediu nou, cu o echipă nouă.".

Durerea vine, totuşi, din altă parte. (Vechea) Realitatea - Antena 3 funcţiona într-un tandem care pe de o parte îndobitocea prin împărtăşirea aceluiaşi punct de vedere asupra lucrurilor, dar mai mult, erau foarte confortabile cu acest statut. Dualitatea cu pricina funcţiona în nişte parametri total atipici. Când spun asta mă gândesc că am doi actori pe aceeaşi piaţă care nu reuşesc să cristalizeze două tipare de public-ţintă. Neputinţă sau confort, oricum falimentară optica. Falimentară pentru că în loc să dividă un tot de anumite dimensiuni nu a reuşit prin politica de faţă decât să reducă aceste dimensiuni.

Marele perdant este de departe Antena 3. De ce? Pentru că până acum telecomanda migra între două posturi. Acum tot omul va fi curios să vadă care e diferenţa dintre cele două Realităţi. O săptămână, cel puţin, rating-ul lui Gâdea o să ajungă la nivelul lui Lazarus.   

Geniu sau nu, Elan a mai pus pe hartă încă un actor. Legea smplă a pieţei libere. După încercarea celor de la B1TV de a se fofila printre actorii tradiţionali (tentativă care întârzie să-şi arate colţii) ăsta chiar ar putea să ofere o altă perspectivă.

Nu aşteaptă nimeni marea cu sarea, dar vrea să ştie şi omul unde ajunge prima dată în fiecare dimineaţă doamna Tatoiu. Ca să nu mai zicem că o altă Andreea Creţulescu nu mai găseşti în secolul ăsta. Slavă cerului!

Niciun comentariu: