marți, 25 octombrie 2011

Monarhiştii de azi, comuniştii de ieri

Dincolo de faptul că toate evenimentele de azi sunt cusute cu aţă albă din ghemul inconfundabil al celui mai cunoscut motan autohton, pare ciudat cum  pe postul de ştiri Antena 3 ascultăm concertul aniversar al lui regelui Mihai. A se consemna, am zis Antena 3 şi nu Mezzo.

- Prin toată clădirea Operei nu se puteau vedea decât bannere cu Antena 3. 
- Feţe de marcă prezente la eveniment: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu.
- Despre Ion Iliescu ştim că a fost mereu un bun prieten al Casei Regale. Mai ales în 1992, când regele a plecat cu acelaşi avion cu care a venit. Dar să nu că niciun monarhist de azi nu îşi aduce aminte de anul 2001 şi de aniversarea a 80 de ani ai regelui. Coincidenţă sau nu, preşedinte la acea dată era cel cunoscut în folclor drept "Zâmbăreţul".

Multe alte argumente asupra subitei febre monarhiste ce a cuprins poporul ar mai fi de spus, dar una singură o vezi la televizor: "Băsescu e de vină!". 

A trăi 90 de ani este egal cu o viaţă longevivă şi nimic mai mult.
Să fii cel care e responsabil de 23 august 1944 nu e un lucru uşor de uitat şi mai ales de schimbat. 
23 august nu e doar similar cu permisiunea de a-i lăsa pe ruşi să intre pe uşa din faţă ci şi consimţământul tacit pentru ce avea să se întâmple pe 30 decembrie 1947.
Să te laşi dus de nas în scopuri electorale pe Antena 3 în favoarea lui Iliescu, Voiculescu sau Antonescu e la fel de naiv ca în momentul în care ai dat mâna cu ucigaşul lui Troţki. Doar că la o scara mult mai mică şi înjositoare pentru cineva care este asociat cu capetele încoronate ale Europei.

Niciun comentariu: