vineri, 27 septembrie 2013

Protestul pentru Roşia Montană şi Galaţiul

foto: FC Oţelul Galaţi

Galaţiul nu a fost niciodată un oraş care să simtă pulsul ţării în momentele de tensionate (cel puţin în istoria contemporană). La Revoluţie (?) au ieşit câţiva la Prefectură şi au fost imediat luaţi pe sus de armată. La protestele pentru Roşia Montană la fel...o mână de oameni. 

Totuşi, acum vreo două săptămâni suporterii echipei de fotbal Oţelul au vrut să afişeze la peluză un banner de solidarizare cu protestatarii din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi celelalte oraşe care s-au mobilizat. Nu li s-a dat voie de către forţele de securitate de la stadion care primiseră ordine explicite în acest sens de la conducerea clubului. 

De anul trecut Oţelul Galaţi aparţine lui Dan Adamescu (care are în portofoliu mai multe afaceri, printre care: Astra Asigurări, Intercontinental, Unirea Shopping Center şi ... România Liberă). Cel care a spart blocada a fost tocmai un fotbalist, Victor Astafei, care a sărbătorit înscrierea unui gol prin afişarea mesajului "Salvaţi Roşia Montană". 

Aseară, după un alt meci disputat pe stadionul din Galaţi, Astafei a fost chemat la finalul partidei de către galerie să cânte împreună "Uniţi, Salvăm Roşia Montană". A fost frumos şi am fost mândru. Galaţiul nu e chiar atât de adormit pe cât îl credeam.

Niciun comentariu: