miercuri, 13 iunie 2012

Lobotomie


13 - 15 iunie a devenit subit în acest an un evenimet istoric. Mineri, jafuri, lebede, crime, Romexpo şi, în general, sânge. 

Plângem şi votăm. Plângem din conformism şi votăm pe aceleaşi principii. 

Pe 10 iunie s-a votat USL. Un procentaj important a votat USL din cauza PSD-ului. Nu despre ei vorbim aici. Totuşi, au fost unii care au impresia că au votat PNL-ul când au pus ştampila pe însemnul electoral al USL-ului. Pentru ei a vorbit acum vreo 15 ani, Horia Rusu: 

“Din ianuarie 1990, de când sunt membru al Partidului Naţional Liberal, am afirmat cu consecvenţa ceea ce afirm şi astăzi: România are nevoie de un puternic partid liberal de dreapta, opus tuturor grupărilor de stânga, care să duca o politică fermă, nedispusă la compromis, o politică pragmatică, adaptată realităţilor României de astăzi şi contextului globalizării (...) Provin din PL 93, un partid mic cu ambiţii mari şi am ajuns în PNL, un partid mare cu ambiţii mici. Uneori, chiar am impresia că partidul nostru are un caracter preponderant feminin. Căci, pe de o parte, în relaţiile cu partenerii e sfios, ezitant, indecis, inconstant, chiar casnic, iar, pe de altă parte, e măcinat în interior de intrigi, bârfe, răzbunări pasionale. Cred că a sosit momentul ca PNL să devină bărbat.“. 

Îmi permit să spun că dama despre care vorbea Rusu nu numai că nu a făcut vreo operaţie de sex, dar a ajuns pe marginea drumului şi face trotuarul. 


Niciun comentariu: