marți, 8 mai 2012

Alegeri locale: cum să bagi strâmbe


Partidul Verde s-a înscris la alegerile din Chitila cu un singur nume pe listă, Alexandru-Daniel Ciobanu. Nu atacă postul de primar ci unul de consilier local. S-a pregătit temeinic şi crede că va reuşi să acceadă în forul administrativ al localităţii de lângă Bucureşti.

Totuşi, povestea sa nu e una simplă şi vine să ne arate modul cum diverse instituţii ale Statului operează discreţionar.

Primul pas – 30 aprilie. Alexandru-Daniel Ciobanu depune lista de consilieri locali ai Partidului Verde pe care se află numele său la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.3 Chitila.

Pasul doi – 3 mai. Biroul Electoral de Circumscripţie nr.3 Chitila respinge lista candidaţilor Partidului Verde pentru că nu s-a respectat reprezentativitatea echilibrată a femeilor şi a bărbaţilor în propunerile candidaţilor la alegerile locale. (conform art.6 alin. 1 din Lg. 67/2004).

ReamintimAlexandru-Daniel Ciobanu era singura persoană propusă pentru un loc de consilier local al Partidului Verde în Chitila.

Pasul trei – 5 mai. Alexandru-Daniel Ciobanu a depus contestaţie la Judecătoria Buftea împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripţie nr.3 Chitila de a nu-i accepta lista de consilieri locali.

Pasul patru - 6 mai. Instanţa hotărăşte „să menţină ca valabil întocmită lista candidaţilor Partidului Verde pentru funcţia de consilier local.”.Nu încercăm să insinuăm că în justiţie s-ar fi putut da un alt verdict şi că am fi putut pierde dreptul de a fi reprezentaţi în alegerile locale din localitatea ilfoveană. Ce dorim să spunem e că Biroul Electoral de Circumscripţie nr.3 din Chitila a acţionat voit împotriva unui participant la cursa electorală (Partidului Verde).Şi ne întrebăm: De ce?


Niciun comentariu: